Wednesday, January 25, 2012

UMUR DAN PENIPUAN :)

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)
hari ini aku ingin menceritakan tentang pengalaman hidup aku sendiri yang mungkin anda pun buat jugak . haha .
*alang alang baca , baca sampai habis*

"UMUR DAN PENIPUAN"
apa maksud aku dengan tajuk tu ? maksud aku ialah dulu orang tu menipu umur dia berapa .
haih , aku taktau nak explain . meh bagi contoh terus . haha , ni aku mengaku . aku dok buat dulu . ngehhh ----

Tak mengaku umur atas 12 tahun .
Nampak sign "BELOW 12" dapat lebih murah . haha //
contohnya kalau masuk taman tema , SUNWAY LAGOON ka , BUKIT MERAH ka . dulu waktu fom 1 sampai fom 3 dok ngaku umur 12 lagi . dapat murah kan ? TIKET KANAK KANAK .
ataupun buffet kat hotel . tambah tambah bulan posa . KANAK KANAK DAPAT MURAH - wiuh~
*sekarang takleh tipu dah . umur dah 18 tahun . dulu kecik lagi .

Mengaku umur atas 12 tahun
Hee , ni waktu kat hospital . dulu waktu dajah 4 , 5 nak melawat tok tapi umur 12 tahun takleh masuk . so dengan yakinnya , "Saya 12 tahun dahh" dan masuk . haha
*sekarang dah boleh masuk . dah besar !

Mengaku dah umur 18 tahun and above
Haa , ni adult content nihh . ni waktu nak masuk CyberCafe ka , karaoke box ka , wayang cita 18sx ka , 18 sg kaa , mula lah perasan tua kata leh masuk . padahal baru umur 15 , 16 , 17 . ish ish .
*sekarang dah boleh . haha . tapi aku tak kata aku buat :DD

Haha , hangpa penah buat ? aku penah . ni untuk kebaikan bersama *nak sepppp .

p/s : sekarang dah umuq 18 . suma mahai lahh . tapi perasan dak ? baju kanak kanak lagi mahal ohhh :/

WEH JANGAN WAT TAU ? TAK BEK TIPUUU :DD