Sunday, January 1, 2012

MISS , MISSED , MISSING .

Assalamualaikum .
malam ini aku nak post perkara yang agak jiwang .
izinkan aku ya ? kalau rasa menyampah , jangan teruskan membaca . dah bagi amaran ni .
okayy , this entry is about perasaan RINDU :)

Tumblr Photography, Photography Graphics, Photography

Penah dak rasa macam rindu kat sesuatu atau seseorang ?
jangan tipu kalau sapa sapa kata tak penah tu . alar , rindu kat manusia tu tak kiralah , rindu kat kengkawan , family , mama , papa , adik adik , kakak , abang , kezen atau seseorang yang istimewa di hati kita .
kalau rindu sesuatu , contohnnya macam rindu nak wat benda yang menyeronokkan . macam lama tak main futsal ka , karaoke ka . macam tu lah lebih kurang .
tapi selalunya , rindu yang selalu didengar ialah rindu kepada insan yang bergelar manusia .

Macam student yang tinggal di asrama , perasaan rindu kat keluarga dan rumah mestilah banyak tak sangga kan ? ataupun ada yang rindu kat katil yang empuk dan handset yang keseorangan di dalam laci ? yelakan , budak asrama takdak benda benda tu *hipokrit jap .

Pastu , sebagai seorang manusia yang mempunyai naluri menyukai serta meminati malah mencintai , mesti ada punya perasaan nih . cewahh - -
yelakan , nama pun suka . tak tengok sesaat macam setahun . ecehh . lagi jumpa lagi rindu kaa , lagi tak jumpa lagi rindu . er , taktau nak kata . heh .

Haha , takpelah . apa apa pun , harap perasaan rindu tu takkan hilang . perasaan rindu adalah satu perasaan yang baik . jangan lah sehingga memberikan kesan negatif kepada kita . rindu takpa , jangan benci . boleh eratkan silaturrahim , boleh eratkan hubungan . teruskan rindu orang yang sepatutnya anda rindu . tapi jangan lupa kepadaNya serta utusanNya . yang tu lagi la kena rindu tau ?

JANGAN PULAK RINDU NAK BUAT BENDA NEGATIF ! SHUHH . EM , LAGI SATU . AKU POST NIH SEBAB AKU RINDU _____ . kawan kawan pun aku rindu jugak la . HAHA , K BYE //

p/s : harap hubungan ni diredhai dan berpanjangan serta berkekalan . amin .

er , ai mis yu