Thursday, January 5, 2012

KE ARAH YANG LEBIH SOPAN :DD

Assalamualaikum .
tengok tajuk entry tu //-'KE ARAH YANG LEBIH SOPAN'
haha , what i mean here is dari semua aspek lahh . cewah - -

'wei , ira , hang nak jadi sopan tiba tiba ni pasai pa?'

jeng jeng jeng *
Sebenarnya dah fikir agak masak lah . mama saya cakap saya tak sopan :/ (cracked)
huhh , tersentuh hati mendengarnyaa . eleh , buat touching boleh kan ? terasa lah nih .
sob , sob , what's wrong with me mom ? dulu tak kata apa punn :((

Okayy , aku sedar dah . sebab apa mama kata macam tu .
sebab umur sekarang ni dah 18 kan ? huih , apa salahnya . kenapa ? kebudak budakan . comel apa ? kan kan kan kan kan ? *cepat kata kan !
haha , taklah . mama kata biar biasakan diri menjadi sopan nih . banyak kebaikannya . keburukannya ? takdak kot , hurm .

meh nak tulis apa kebaikannya :
menurut kajian sayaa , jika kita menjadi seorang yang sopan :

1. akan nampak lebih manis gitu . sedap mata memandang and so on yang sewaktu dengannya lah .

2. akan lebih menjaga tingkah laku dan adab ?

3. sesuai dijadikan calon menantu :DD *tettttt
*ni aku merapu sikit

4. memang sifat yang perlu ada kepada setiap wanita , HAHA

dan lain lain . (sebenarnya tadi banyak idea , tiba tiba lesap huih )

So , okayy la kan nak berubah ke arah yang lebih sopan . anyone tak setuju ? ada yang membantah ? tak suka ? hipokrit ?
HIPOKRIT APA KEBENDANYAA . ni transformasi ke arah yang lebih baik . adalah tidak menjadi satu kesalahan kan ? so , marilah menyahut cabaran ini :D

jangan nak kata 'eleh , mas ira syafila ni kata nak ke arah yang lebih sopan konon . tengok macam tu ja . bukan sopan , tapi gedi*'
er , KALAU STILL BERADAB SO , TAK SALAH KAN ?
lagi satu , bukan gedik tapi manjaaa :/ hee .

p/s : ROME WASNT BUILD IN A DAY . I NEED TIME TO CHANGE . bukan taknak jadi diri sendiri . i am still me , still MAS IRA SYAFILA . seriously , tak jejas pun watak aku . cuma avoiding the negatives and multiplying the positives . dan before ni bukan nak kata aku ni tak sopan langsung . tapi mungkin kena pancarkan lagi kot ? hehs . biar jelas kelihatan gitu . tapi takla sampai bagi orang meluat dan pijak kepala . Support me kayy , join jom :)