Monday, January 23, 2012

MENGAPA BEGINI ? *nafsu yang tak terkawal

Assalamualaikum dan salam sejahtera .
Tuuu , TENGOK TAJUK wehhh .
" MENGAPA BEGINI ? *nafsu yang tak terkawal "

Ceyy , tajuk bikin saspen gitu . padahal aku nak cerita ni pasal nafsu makan . Haha , nafsu jugak kan ? kita boleh ja nak kawal , tapi selalunya kita ikut jelah nafsu makan tu . tambah tambah kalau makanan nalahai , MELELEHH ABIS . SODAP gilewwwwww #annoying double-u.

So , sekarang aku nak share sikit lah pasal nafsu aku . *pelik semacam ja bunyi .
seperti yang anda ada terbaca dalam post aku yang
ternyata aku mengalami masalah less weight . sebab aku agak tinggi . #standard ja sebenaqnya tapi biarlah nak perasannntann , aaaaaaaaa :D
berat dah 46 // okayy la tu ?

Tetapi ternyata tabiat pemakanan aku ni merisaukan mama aku . aku makan banyak lah . tapi mantain . haihh , ada beberapa pendapat manusia :

1. ada CACING DALAM PERUT kaaaaaa ?
-ish , dakk aih . telan ubat cacing dahh dulu . *dulu laa .

2. kalau makan banyak tapi tak gemok gemok pun , maknanya USUS PANJANG .
-*Hahahahaa (tak dapat bayang)

3. proses pembakaran lemak di dalam badan berlaku dengan cepat .
-grr , efisyen gilewwwwwwww #annoying double-u again .

4. ada penyakit -_____________-''
-werrrrrr , aku sehat walafiat !

Sumber : Mitos manusia , lagenda terdahulu , buku , kajian sains , khabaq angin .

Ni bukan aku yang kata , ni manusia lain yang kata . aku taktau yang mana boleh pecaya . tapi yang usus panjang tu buat aku gelak gelak sampai geli usus .
Herr , ada orang yang ada masalah macam aku ni dak ? aku rasa konfem ada .

Sekarang ni masalah aku bukanlah kurus yang amat . tapi masalah aku makan banyak sangat . 5 kali sehari makanan berat . bukan roti tapi nasikk . haiyoh .
dulu kat asrama tiap tiap malam nasik lemak . paling kurang dua . paling banyak tiga ja lah . kalau empat kawan aku pengsan .
*huuu , rindu kawan kawan .

p/s : Harini 23 Januari 2012 , aku pergi dinner dekat SHAH's kitchen , PERLIS . sedap . Aku oder chicken chop . lepas habis makan , aku tak kenyang dan oder kueteow hailam . Mama aku kata " kalau kuaq dengan boyfriend jangan la oder sampai dua pinggan . tekejut dia nanti "

Bai bai .
See , kan aku dah kata , nafsu makan aku tuhh . Ohh , my stomachh :O