Monday, May 30, 2011

scene of an hour shopping :)

nk share satu story yg agak weird la bg aku .
kisah ni jd kt adik aku .
aku pun ada skali wktu kejadian , tp ,
aku terlalu asyik me-reply mcg (adik aku kata)
sbb tu aku tak perasan sgt :p
and now the story begins
. . .
hari tu black out pulak kt dlm arked tu .
aku baru ja step in satu kedai baju yg agak menarik tu .
sekali tengok kelam trus .
tak semena mena mulut aku tersebut "light off pulak dah" (ter , ter)
and aku perasan ada org tgk aku pelik . so ? ada mslh ?
dipendekkan cerita ,
*ni je yg nak cerita sbnarnya , yg atas tu intro
. . .
aku dgn adik aku g kat kedai yg dkt luar tu . mcm pasar pasar tu .
cuaca panas , so , beli la air kelapa .
aku minum 3/4 pastu baru bg kt adik aku .
sharing is caring kan ?
pastu kami jalan jalan lagi .
tiba2 , ada sorg makcik nih . pegang tangan adik aku and cakap :

"ada ayaq lg dak?"

adik aku takdan jwb , makcik tu terus ja minum air kami dengan selamberrrrnya .
air tu dh hbis sebenarnya pastu makcik tu kata lagi :

"ish , tak dak ayaq dah pun !"

adik aku yang terkejut dan agak terkedu pun cpt2 tarik aku dan ajak aku g tempat lain .

"kakak , jom jalan cepat cepat "

"kenapa lak ?"

"terus ja la . cepat , cepat."


aku pun ikut jela adik aku . aku bajet dia ternampak SA dia ka , cikgu ka , sapa sapa ka .
pastu baru la dia cita kt aku .

p/s: kalau makcik nak air , saya boleh belikan :)